home algemeen jacht  puppy's nieuws foto's bibliotheeklinks

Het Sculptors nest 

28 oktober 2009.
De training van Mazzel bij Jenny van de Woerd gaan erg goed.
Volgen prima, heeft goed contact met de baas als hij nog zit, voor het volgen.
Komen op stem en fluit gaat ook prima, met het brokje kreeg Marcel hem s'morgens ook al aan de voet.
Mazzel ging zelfs al down op het commando. Apportje dragen is een groot feest....Helemaal leuk.
Marcel en Esther geweldig jullie vorderingen met Mazzel, ook wij zijn trots. 

26 oktober 2009.
Dit zijn een paar leuke foto's van het witte reutje uit het Sculptors nest Talloch Dawn Brave Heart Brancusi alias Julius. Het gaat super met hem, Julius en zijn vader Reef spelen veel samen en zijn dikke maatjes.
    
         

9 oktober 2009.
Afgelopen dinsdag kreeg Leonne deze geweldig taart aangeboden door de postbode namens de Familie van Puzzle als troost omdat we de puppy's missen. Namens leonne (en mij) erg bedankt het ziet erg geweldig uit, super.
      www.bloementaarten.nl

8 Oktober 2009.
Caroline, Martin en Pernilla bedankt voor de geweldige bos bloemen ik denk iedere keer als ik ze zie aan Ida en natuurlijk ook jullie, erg lief.

Twee Talloch Dawn puppy's Puzzle en Ida gaan 28 oktokber samen naar de puppy training in Heemsteden.
Heel veel succes en plezier samen.


Hier alle namen om het makkelijk te maken.

 

naam

kleur bandje in het nest

roepnaam

reu

Talloch Dawn Brave Heart Willem

oranje

 Bono

reu

Talloch Dawn  Brave Heart Oscar

bandeloos

 Joris

reu

Talloch Dawn  Brave Heart Carasso

geel

Mazzel

reu

Talloch Dawn  Brave Heart Gregoire

l.blauw  Puzzle
reu Talloch Dawn  Brave Heart Brancusi wit  Julius
reu Talloch Dawn  Brave Heart Thomas groen  Blizz
reu Talloch Dawn Sir Henry Moore bruin  Finn
teef Talloch Dawn Pamina's Irina rood  Rena
teef Talloch Dawn Pamina's Kathe rose  Ida
       

8 Oktober 2009.
Talloch Dawn Sir Henry Moore: Finn

Ook met Finn gaat het super hij geniet van alles en heeft samen met zijn baasje al veel ondernomen, naar de markt, in de auto mee geweest, lekker even wandelen. S'nacht slaapt hij goed door, na enkele dagen langs het bed van zijn baasje te hebben geslapen (in een bench) is het vertrouwen gewonnen en slaapt hij nu in de bench in de keuken super. Hij is erg lief en iedereen die binnen komt krijgt een dikke pakkert/knuffel van Finn.  
    

7 Okterber 2009.
Met Talloch Dawn Brave Heart Thomas: Blizz.
De eerste dagen waren wat vermoeiend voor de nieuwe baasje en kinderen, Blizz moest nog wennen dat alles anders was en de baasje moesten rekening houden met het hondje, optijd plasje en poepje doen, weinig slapen...(blizz vond het veel gezelliger om wakker te blijven), maar de laaste dagen gaat het de goede kant op en iedereen raakt lekker gewend aan Blizz.
Gisteren is hij naar de training geweest bij Wim de Haas en mocht al een paar dingentjes doen apporteren, volgen , down ect. Blizz heeft hier erg van genoten en zo ook de baasjes, het was erg gezellig daar in Zeeland.

6  Oktober 2009.
Talloch Dawn Brave Heart Oscar : Joris

Met Joris gaat het uitstekend hij vind poezen erg leuk gezelschap, houdt van draaiorgel muziek. Hij geniet van zijn opvoed cursus hoe moet ik luisteren naar mijn baasjes, het verkeer, andere gevaarlijk dingen!!! Joris vind het ook leuk om bij zijn baasje vast het een piercing gaatje te zetten dus als je er een wilt moet je bij Joris zijn, hi hi. Verder heeft hij en ook zijn nest genoten nu hun enting gehad en kunnen ze bijna op naar de puppy cursus, met 12 weken als ze alle entingen hebben gehad.
  
   

3 Oktober 2009.
Talloch Dawn Pamina's Kathe: Ida.

Op weg naar haar nieuwe huis, Senzo en Jazz (de twee nieuwe "broers" van deze jonge dame kunnen niet wachten. Wisten jullie trouwens al dat Kathe Alias Ida bellen kan blazen....in haar drinkbak!!! je snuit erin stoppen en blazen maar. Ze heeft respect voor haar twee nieuwe vrienden/broers alleen is het wel sneu voor Senzo...toen in 2006 Talloch Dawn Wicked Winter Glow: Jazz bij hun kwam wonen pikte hij het mandje van Senzo in. Zo lief als Senzo is dacht hij, och laat dat kleine pupje maar lekker in mijn mandje slapen dan voelt hij zich hier zo thuis. Uiteindelijk hebben Martin en Caroline een nieuwe mand voor Senzo gekocht!!! Zo je snapt het al onze Ida komt nu bij de twee jongens wonen en dacht mmmmh dit lijkt me we een geschikte plek voor mij...jawel de mand van Senzo dus hij is weer zijn mandje/slaapplakje kwijt. Senzo je ben een geweldige lieve grote broer voor zowel Jazz als Ida, we zijn allemaal trots op je. 

.

Talloch Dawn Pamina's Kathe op weg naar haar nieuwe thuis.

3 Oktober 2009.
Vandaag heb ik twee leuke foto's gekregen van Reutje Geel/Carasso alias Mazzel. Het gaat super goed met hem , slaapt als een roos, vindt de tuin fantastisch en is een erg lief manneke. Zoals de nieuwe baas zegt; wat een schatje.
      
 

3 Oktober 2009.
Gisteren is Leonne met Kathe op bezoek geweest zodat ik ze ook nog even dag kon zeggen...snif, snif.
Wat een lief meisje en wat heb ik en zeker ook Leonne genoten van dit nest, we zullen de leuke momenten weer koesteren in ons hart en hopen ze gauw weer een keer te zien heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenoten en als er iets is of je hebt nog vragen kijk even terug in de map of bel.
Kathe geniet van je nieuwe "broers" Senzo en Jazz, en goed luisteren naar pernilla en Fam.

2 Oktober 2009.
Vandaag is het laatste manneke naar zijn nieuwe baasjes gegaan, Talloch Dawn Brave Heart Gregoire Morgen gaat het laatse grietje Kathe /Ida.

28 september 2009.
Vandaag is gegaan Talloch Dawn Brave Heart Carasso (geel) en Talloch Dawn Brave Heart Thomas (groen). Alles is goed verlopen  nu alleen nog onze Kathe en Gregoire. We hebben al leuke foto's gekregen van Joris het Meneertje Bandeloos/Oscar, hiervoor onze dank en super dat het zo goed met hem gaat, we missen de hondjes wel een klein beetje. Als jullie foto's willen sturen mag dat natuurlijk altijd dan probeer ik ze weer op de website te plaatsen, dit mag naar Leonne maar ook naar mij als je wilt natuurlijk wel met vermelding van welk pupje het is. chantal@joostduppen.nl

27 september 2009.
Wij wensen  de baasjes veel plezier met hun nieuwe huisgenoot en met rust en geduld krijg je super trouwe vriend(in) erbij. Vandaag ging Talloch Dawn Brave Heart Willem (Oranje). veel plezier met jullie nieuwe kanjer.

26 september 2009.
Met pijn in ons hart en wat tranen nemen we vandaag een klein beetje afscheid van enkele puppy's die naar hun nieuwe baasjes gaan. Talloch Dawn Brave Heart Brancusi (wit), Talloch Dawn Brave Heart Oscar (bandeloos), Talloch Dawn Pamina's Irina (rood), Talloch Dawn Sir Henry Moore(bruin) gingen vandaag naar hun nieuwe baasjes, dag lieverds en ben braaf net zoals jullie bij ons waren. Dikke knuffel van Leonne en mij.

26 september 2009.
Afgelopen donderdag was het puppytesten en chippen alles is super goed verlopen.
Er was will to please, vrolijkheid, snelheid zelfs in de 7de versnelling, een clowntje/joker en dikke knuffels dus echte Flatcoated's puppy's.
Nel en Marjet bedankt voor het testen.
 

.

het terug lokken van de pup met veertje

 

23 september 2009.
De laaste week is aangebroken. De pupjes zijn al aan de riem naar buiten geweest, het was even onwennig voor ze maar ze herstelde snel en genoten van de nieuwe omgeving. Morgen komen Nel en Marjet (de puptesters van de FRC)de puptest afnemen, dit is erg spannend voor de pup maar ook voor ons! Bij de button foto's vindt je meer informatie over de puptest en waarvoor we dit doen.
 

.


 

18 September 2009.
 

.

De Hondenfluiteraars, samen aan het trainen.

17 september 2009.
 

.

15 september 2009.
Het nog maar 2,5 weken en de puppy's gaan naar hun nieuwe baasjes. Ze zijn al goed zindelijk en eten voortreffelijk. Nageltjes zijn weer geknipt en ....je begrijpt dat de dagelijkse verzorging van de puppy's veel tijd en energie kost maar wel heeeeel erg leuk is om te doen.
Vandaag krijgen ze hun eerste  enting van de dierenarts. Volgende week krijgen ze hun eerste autorit en mogen ergens gezellig op een terrasje zitten en genieten van alle aandacht.(bij slecht weer natuurlijk binnen).
De chipper komt langs en ze worden door de FRC puppytesters op 24 september getest.
Allemaal spannende en vermoeiende momenten voor de puppy's.

11 september 2009.
Met de puppy's gaat het prima ze worden steeds stouter en hun karaktertjes ontwikkelen zich als echte Flatcoated puppy's. Ik heb gisteren ongeveer 2,5 uur foto's gemaakt , met engele geduld.
Na tig foto's en spierpijn is hier het resultaat. Zijn ze niet lief.

.

Reutje oranje

8 september 2009.
 

.

4 x daag's heerlijk pap, dat gaat er in als koek.

31 augustus 2009.
 

.


 

28 augustus 2009.

Zo, iedereen is inmiddels weer zon beetje terug met vakantie. Ook wij (Chantal en Joost) met ons gezin en kan ik jullie weer op de hoogte houden van Luna en haar pupjes. De pupjes groeien gezond op, beginnen al aardig te lopen en elkaar te ontdekken. Met 12 dagen waren de oogjes open. Zijn intussen al een keer ontwormd. Afgelopen zondag hebben ze voor het eerst een balletje biefstuk tartaar gekregen. Op maandag een papje en s avonds weer een vleesje. Dinsdag zijn we begonnen met geweekte brokjes pap. Dit alles gaat er in als koek, het zijn echte smulpapen. Maar we doen het nog rustig aan, mama Luna vindt het nog steeds van belang dat er ook nog melk gegeven wordt.

Nel en Marjet bedankt voor het maken van de foto's tijdens mijn vakantie.

19 augustus 2009.
De puppy's zijn alweer 15 dagen oud en mama Luna is erg trots op haar kroost.

.

 

13 augustus 2009.
vandaag zijn de nageltje geknipt door Ellen.

.

Even langs de manicuur Ellen.

 

12 augustus 2009.
Het is alweer 8 dagen geleden dat de puppy's geboren zijn en wat groeien ze al goed sommig iets meer dan de andere. Moeder en kinderen maken het dus prima. Over enkele dagen worden hun nageltjes al geknipt en volgende week hun eerste ontwormings kuur. Hein en Door jullie hebben een fantastische teef; Luna ze is een hele zorgzame en lieve moeder of ze het al jaren doet....Ook is ze onafscheidelijk van haar kindtjes ze wijkt niet van hun zijde . Super
Ook kan Luna met haar ogen praten, dat was voor mijn heel bijzonder( dit heb je niet met iedere hond) en ik word er dan ook emotioneel van als ik aan de bevallig terug denk. Ze deed dat zo rustig en in vol vertrouwen in ons. Hieronder zie je een paar portret foto's toen ze 3 dagen oud waren en enkele van gisteren en vandaag.

.
 

4 augustus 2009 .                   Hier waren de puppy's enkele uren oud.

.

reutje oranje was de eerste jonge man om 06.37 geboren.

Kleine Luna
Voor de bevalling nog een foto van haar dikke buikje...

    

Moeder en kinderen maken het erg goed, Luna is een lieve zorgzame moeder
ze heeft de bevalling geweldig doorlopen.
We zijn erg trots op haar.

Het Sculptors nest.

 

geboren  4 augustus 2009         

Vader:  Braveheart Of The Brightly Dunes      Moeder:  Talloch Dawn Dolce Donna Pamina

 

naam   kleur overleden HD PL Oogtest

reu Talloch Dawn...... oranje          
reu Talloch Dawn...... bandeloos          
reu Talloch Dawn...... geel          
reu Talloch Dawn...... licht blauw          

reu

Talloch Dawn...... wit      

 

 

teef Talloch Dawn...... rood          
reu  Talloch Dawn...... groen          
reu Talloch Dawn...... bruin          

teef

Talloch Dawn...... rose          

               

Braveheart Of The Brightly Dunes

alias Reef.

29-10-2003

 

Ch.Steeplehouse Crackerjack
W'04
Riversflight Neath of Beanit
Riversflight Jian
Absolutely Black v.d.Princehaven Woodstar Niro
Ch.Questions Flight Cleo Charming Dana

 

 

 

 

Talloch Dawn Dolce Donna Pamina

 Talloch Dawn Dolce Donna Pamina

alias Luna.

7-7-2004

Braemist Galway Lad (Naik) Cleovine Derrynane
Braemist Bonnie Blue

Serilde Estremavolutta(Luna) 

Almanza What The Hell
Almanza Bee In My Bonnet

 

U bent van harte welkom in ons gastenboek.

 

 Disclaimer - Copyright - Design I-zites